Krásná a zdravá pleť i v zimě

Vítáme Vás v prvním článku na našem blogu. Jelikož je venku stále mrazivo, zaměříme se na důležitost hydratace pokožky a používání SPF ochrany v zimním období a doporučíme vám pár produktů, které jsou na zimní péči o pleť jako dělané.

V zimě je pokožka vystavena suchému vzduchu v interiérech a mrazivým teplotám a větrnému počasí venku. Tyto vlivy mohou vést k vysušení pokožky, vzniku šupinek nebo prasklinek a způsobit její podráždění.

Proto je důležité dbát na dostatečnou hydrataci pokožky. Pravidelná hydratace pomáhá udržovat pokožku svěží, zdravou a vytváří ochrannou bariéru. Kromě pití dostatečného množství vody je vhodné používat hydratační krémy nebo oleje, které pomáhají udržovat vlhkost v pokožce. Je také dobré vyhnout se dlouhým a horkým sprchám, protože horká voda může odpařovat vlhkost z pokožky.

Ale to není vše! Kromě chladu a suchého vzduchu dává pokožce zabrat i slunce. Mnoho lidí si myslí, že SPF ochrana (ochrana proti slunečnímu záření) je důležitá pouze v létě, ale není tomu tak. UVA paprsky, které jsou hlavní příčinou fotostárnutí a vzniku vrásek či hyperpigmentace, jsou v zimě stejně aktivní jako v jiná roční období. V zimě se sice teploty snižují a slunce nemusí být tak silné jako v létě, ale sluneční paprsky se od bělostného sněhu a ledu odráží, čímž pleť vystavují až o 36 % vyššímu množství radiace a můžou způsobit ještě větší poškození pokožky.

Nezapomínejte proto používat ochranný krém s SPF ochranou i v zimě, zejména pokud provádíte venkovní aktivity, jako jsou lyžování nebo běh na lyžích. SPF ochrana by měla být aplikována každý den, a to nejen na obličej, ale také na krk, ruce a jiné oblasti, které jsou vystaveny slunci.

Celkově je hydratace pokožky v zimě velmi důležitá pro udržení jejího zdraví a mladistvého vzhledu. Připravili jsme pro vás několik tipů na produkty, které vám pomohou hydratovat pokožku a chránit ji před sluncem:

  • Nobilis Tilia Slaměnkový krém 50 ml je ideální pro hloubkovou hydrataci. Tento hutný a výživný krém pro zralou pleť a pleť s vráskami silně promašťuje a zároveň hydratuje a vytváří ideální prostředí pro rychlou regeneraci.
  • Na denní použití doporučujeme krém s SPF faktorem pro každodenní ochranu pokožky před sluncem CeraVe Hydratační péče o pleť SPF25 52 mlKrém je vhodný pro všechny typy pokožky, včetně citlivé a suché pokožky. Snadno se nanáší, rychle se vstřebává a nezanechává mastný pocit na pokožce. Díky svému praktickému balení je ideální pro každodenní použití a pro cestování.
  • Pro ty z vás, které trápí hyperpigmentace (tmavé skvrny na pokožce), máme v nabídce oblíbený Depigma Derm krém na pigmentové skvrny. Hyperpigmentace může být způsobena mnoha faktory, jako je například sluneční záření, hormonální změny, ale i genetické faktory nebo stárnutí pokožky. Tento každodenní krém s bělícím účinkem při pravidelném používání vrátí vaší pokožce jednotnou barvu a rovněž zabraňuje tvorbě dalších skvrn.
  • A v neposlední řadě nezapomínejte v zimě ani na rty. Hydratační, zklidňující a ochranná tyčinka na rty BIODERMA Atoderm poskytuje skvělou péči popraskaným a velmi suchým rtům. 

Vyberte si produkty, které nejlépe vyhovují vašemu typu pokožky, a nezapomeňte je pravidelně používat, abyste zachovali svou pleť krásnou a zdravou i v zimě.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz